Nieuwe stadsbrouwerij Bourgogne des Flandres

   

Brugge heeft er en nieuwe stadsbrouwerij bij. Na 60 jaar zal het Brugse bier Bourgogne des Flandres opnieuw in de Brugse binnenstad gebrouwen worden dit onder het aanschijn van het Belfort, de kathedraal en de Onze Lieve vrouwekerk. De jonge brouwmeester Thomas Vandelanotte die in leer ging bij Lambiekbrouwer Willem Van Herreweghen, mocht vandaag voor het eerst echt van start gaan om Bourgogne des Flandres te brouwen in de nieuwe brouwerij.

Het bier had eerder al een lange geschiedenis in Brugge.

Pas over enkele maanden zal men kunnen proeven van de Brugse brouwsels van Bourgogne Des Flandres. Vanaf april 2016 is het grote publiek welkom in de brouwerij om er naast te proeven ook kennis te maken met de brouwers en de brouwerij ook te beleven via de rondleidingen.