Sergio Herman – Simple Food

   

Het eerste thuiskookboek van deZeeuwse topkok bevat meer dan 50 eenvoudige recepten voor thuis. Van een simpele tomatensalade tot een spiegeleitje speciaal en van gemarineerde zeebaars tot chili con carne: de recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te bereiden.

Na 25 jaar lang dag en nacht in de restaurantkeuken te hebben gestaan, heeft topkok Sergio Herman eindelijk de rust gevonden om vaker thuis te zijn. Ook daar staat hij graag achter de kachel, maar op een totaal andere manier dan in zijn restaurants. Thuis is de keuken van Sergio simpel; het draait niet om ingewikkelde menu’s, maar om tafels vol pannen en schalen met simpele gerechten. Ook niet onbelangrijk: de ingrediënten die hij in zijn thuiskeuken gebruikt zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar.

Verlanger naar vroeger

De recepten in SIMPLE FOOD zijn doorspekt met jeugdsentiment. Worstjes van kip met oma’s aardappelen, vogelnestjes, en Zeeuws spek behoren tot de favorieten van de topkok.
Sergio Herman: “Hoe meer ik zie van de wereld, hoe meer ik proef, hoe meer ik reis… ik kom steeds vaker uit bij de smaken uit mijn jeugd. Want hoezeer ik ook kan worden weggeblazen door nieuwe gerechten en verrassende combinaties, klassiekers als de personeelscurry van mijn pa of de soep van mijn grootvader vervelen nooit.”

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>